Заголовок
Научное название
Casuarius casuarius
Класс
Птицы
Семейство
קזואריים Casuariidae
Социальная структура
יחידאי
Суточная активность
פעיל יום
Питание
Всеядный
בעיקר פירות, פרוקי רגליים וחולייתנים קטנים
Что угрожает виду
ציד, הרס בתי גידול
Действия по охране вида
Время кормления/обогащения
This is some text inside of a div block.
Ареал среда обитания
Северная Австралия, Индонезия и Новая Гвинея
אזורים מיוערים
Охранный статус в природе
lc
חסר מידע
DD
קרוב לסיכון
lc
בסיכון נמוך
nt
עתידו בסכנה
vu
בסכנת הכחדה
en
בסכנת הכחדה חמורה
cr
נכחד מהטבע
ew
נכחד
ex
Статус угрозы
lc
В мире
This is some text inside of a div block.
В Израиле
В Танахе
Масса тела
29
-
70
кг
Продолжительность жизни в природе
40
лет
Интересные факты
- הקזואר הוא העוף הגדול ביותר באסיה. הוא קרוב משפחה של האמו האוסטרלי, היען האפריקאית, והננדו (ריה) הדרום אמריקאי. מאופיין ב"קסדה". תפקידה של הקסדה אינו ברור וישנן סברות שונות בנוגע אליה : חלק מהחוקרים טוענים כי משמשת להגנה ולפילוס דרך ביער ואילו אחרים טוענים שהקרן משמשת לעיבוי הקולות העמוקים שמפיק הקזואר, ישנם חוקרים שטוענים שזהו סמל תוך מיני לחוזקו של הפרט (אצל הנקבות למשל הקסדה גדולה יותר).
- לקזואר גדילים גדולים בצבע אדום הגדלים על צווארו. הנקבה מטילה 3-5 ביצים ירוקות כהות, בד"כ 2-3 פעמים בשנה. הזכר דוגר לבדו על הביצים (61-49 יום) ומטפל באפרוחים.
- הקזוארים מסוכנים מאוד, רגליהם מצוידות בציפורניים ארוכות וחדות מאוד המשמשות את הקזואר להגן על עצמו מפני טורפים. בעת סכנה מסתער הקזואר כשרגלו מושטת קדימה ומכוונת למרכז המסה. לכן הטיפול נעשה בגן מרחוק והמטפלים אינם נכנסים פנימה לתצוגה ביחד עם הקזואר.
- בגן החיות חי במשך שנים "קזי" הקזואר, המוכר לרבים מהסרט "תיבת נוח חוזרת" כמי שאומר "יראו את זה בטלוויזיה?". קזי חי במשך שנים רבות באגם המים הקטן והובא עוד מגן החיות הישן.
- הנקבות גדולות יותר מהזכרים ומשקלן 40-70 ק"ג ואילו הזכרים שוקלים 29-35 ק"ג. הקרן של ראשם גודלה 13-17 ס"מ. צבע הנוצות שחור מלבד גדיל צבעוני באזור החזה שצבעו אדום. הראש והצוואר כחולים.
צילום: זוהר שמש