חסידת מרבו

Заголовок
Научное название
marabou stork
Класс
Птицы
Дополнительное расположение в зоопарке
Элементы не найдены.
Семейство
עגוריים Ciconiidae
Социальная структура
להקה
Суточная активность
פעיל יום
Питание
Всеядный
אוכל פגרים, אך אינו בוחל בכל דבר הנקרה בדרכו. המרבו אוכל גם דגים, צפרדעים, חרקים, ביצים, יונקים קטנים וזוחלים.
Что угрожает виду
Действия по охране вида
Время кормления/обогащения
This is some text inside of a div block.
Ареал среда обитания
Африка
בתי גידול לחים וצחיחים מדרום לסהרה במרכז ודרום אפריקה.
Охранный статус в природе
en
חסר מידע
DD
קרוב לסיכון
lc
בסיכון נמוך
nt
עתידו בסכנה
vu
בסכנת הכחדה
en
בסכנת הכחדה חמורה
cr
נכחד מהטבע
ew
נכחד
ex
Статус угрозы
en
В мире
This is some text inside of a div block.
В Израиле
В Танахе
Масса тела
4.5
-
8
кг
Продолжительность жизни в природе
41
лет
Интересные факты
  • ראשו וצווארו של המרבו קירחים, כך שהנוצות לא יוכתמו בדם, תוך כדי אכילת פגרים. בעונה היבשה המרבו בונה קן עץ שבו מוטלות עד 3 ביצים. הזכר והנקבה דומים במראה, אבל הפרטים הצעירים שחומים ובעל מקור קטן יותר. תכונה נוספת אופיינית למרבו הוא הקולות המיוחדים אותם משמיעים הזכרים בעונת החיזור. שק הגרון המיוחד נועד להשמיע קולות שונים באותו הזמן.
  • בגלל גודלו המרשים ומוטת כנפיו נחשב לאחד ממיני העופות (שמסוגל לעוף) הגדולים ביותר.

צילום: צוריאל פנש