פנדה אדומה

Заголовок
Научное название
Ailurus fulgens
Дополнительное расположение в зоопарке
Элементы не найдены.
Социальная структура
יחידאי
Суточная активность
פעיל לילה
פעילות בלילה ובשעות הקרירות של היום ונמנעות מפעילות בשעות וימים חמים.
Питание
Всеядный
תזונתם מבוססת על עלים ונצרים של במבוק ומגוונת בגרגירי יער, ביצי ציפורים, פרחים ועלים של צמחים אחרים
Что угрожает виду

הרס בתי גידול, ציד בשל פרוותן, סחר כחיות מחמד.

Действия по охране вида
Время кормления/обогащения
This is some text inside of a div block.
Ареал среда обитания
Азия
הפנדות האדומות חיות בהרי ההימלאיה בגובה של 2,200 עד 4,800 מטרים.
Охранный статус в природе
vu
חסר מידע
DD
קרוב לסיכון
lc
בסיכון נמוך
nt
עתידו בסכנה
vu
בסכנת הכחדה
en
בסכנת הכחדה חמורה
cr
נכחד מהטבע
ew
נכחד
ex
Статус угрозы
vu
В мире
This is some text inside of a div block.
В Израиле
В Танахе
Масса тела
3.7
-
6.2
кг
Продолжительность жизни в природе
15
лет
Интересные факты
  • הפנדה האדומה הינו בעל חיים השייך לסדרת הטורפים וכיום משויך למשפחה עצמאית, קרובה לדביבונים, אם כי בעבר הוא היה משויך למשפחת הדובים.
  • עיקר פעילותן של הפנדות היא על עצים והם מצמצמים למינימום ההכרחי את התנועה על הקרקע. ההזדווגות מתרחשת בעיקר בתחילת החורף והממלטות מתרחשות באביב ובקיץ. ההריון נמשך כ- 134 יום וההמלטה של 1-4 גורים מתרחשת בקן שנבנה בעץ חלול או בגומחה בסלע. הצאצאים נשארים עם האם עד ההמלטה הבאה בדרך כלל והאב אינו נוטל חלק במשימת גידול הצאצאים. תוחלת החיים של הפנדה האדומה היא כ 8-10 שנים והן עשויות אף להגיע לגיל 14.
  • הפנדות האדומות מתנקות בצורה סדירה כדרך החתולים על ידי ליקוק כל חלקי גופם ורחיצת הפנים באמצעות כפות ידיהם. הטורף הטבעי העיקרי של הפנדה האדומה הוא נמר השלג .
  • תצוגת הפנדה האדומה - מתנת אגודת הידידים של גן החיות התנ"כי בירושלים (2005).

‍

צילום: ארז שיינר