Заголовок
Научное название
Macropus giganteus
Класс
Млекопитающие
Семейство
קנגרויים Macropodidae
Социальная структура
קבוצה
בניגוד למיני קנגורו אחרים המין האפור המזרחי חי בחבורות קטנות.
Суточная активность
פעילים ביום ובלילה
הוא פעיל בשעות הבוקר, הלילה והערב ונמנע מחום הצהריים.
Питание
Растительноядный
מין זה אוכל עשב, והוא בעל פעילות מטבולית נמוכה במיוחד.
Что угрожает виду
הרס בתי גידול
Действия по охране вида
Время кормления/обогащения
This is some text inside of a div block.
Ареал среда обитания
Австралия
הקנגורו האפור המזרחי שוכן בחופיה המזרחיים של אוסטרליה. זהו מין בעל תפוצה רחבה השוכן בשטחים פתוחים כמו גם ביערות, באזורים עתירי גשם וגם באזורים שחונים.
Охранный статус в природе
lc
חסר מידע
DD
קרוב לסיכון
lc
בסיכון נמוך
nt
עתידו בסכנה
vu
בסכנת הכחדה
en
בסכנת הכחדה חמורה
cr
נכחד מהטבע
ew
נכחד
ex
Статус угрозы
lc
В мире
This is some text inside of a div block.
В Израиле
В Танахе
Масса тела
17
-
65
кг
Продолжительность жизни в природе
20
лет
Интересные факты
- קנגורו אפור מזרחי מייצג קבוצה שהיא המוכרת יותר מכל באוסטרליה- יונקי הכיס. יונקי הכיס אופייניים לאוסטרליה אך מעטים יודעים שלצד 200 מינים אוסטרליים ישנם כ-70 מינים שחיים באסיה, צפון ודרום אמריקה ,הידועים ביניהם הם הפוסומים.
- קפיצתו מגיעה למרחק של 9 מטר ומהירותו מגיעה לכ 50 קמ"ש. הריון הקנגורו המזרחי נמשך 36 יום בעוד הביוץ ארוך יותר ובמין זה קיים הריון מושהה: תהליך מיוחד שבו התפתחות העובר מעוכבת. התינוק (ג'ואי) שנולד, מטפס בעצמו לכיס ונשאר בכיס כ-11 חודשים. לאחר עזיבת הכיס הג'ואי יונק עוד תשעה חודשים ומקבל הגנה מאמו. חלב האם משתנה בהרכבו עם גדילת הגור.
- הזכרים מפגינים התנהגות אגרסיבית במהלך התחרות על לב הנקבות. התנהגות זו כוללת קרבות אגרופים ובעיטות והשמעת קולות גרגור מאיימים.
- יונקי הכיס נבדלים ממינים אחרים של יונקים באופנים רבים ומגוונים אך הבולט ביניהם הוא צורת הרבייה . יונקי הכיס מתאפיינים רובם ( אך לא כולם) בהיווצרות כיס, מעין רחם חיצוני, בגוף הנקבה. לרובם אין שלייה והחשוב מכל הוא שביחס ליונקים אחרים הוולדות נולדים לאחר הריון קצר במיוחד (8-43 יום) והם מאוד לא מפותחים. בעצם ניתן לומר שדרגת התפתחותם היא כזאת שנועדה לעזור להם רק לזחול לכיס ולינוק.
- כיום חיים כשני מליון קנגורו ממין זה באוסטרליה וציד שלהם למזון ופרווה מותר על פי מכסות.