קפיברה

Заголовок
Научное название
Hydrochoerus hydrochaeris
Дополнительное расположение в зоопарке
Элементы не найдены.
Семейство
קביתיים
Социальная структура
עדר
Суточная активность
פעיל יום
לעתים פעילים גם בלילה
Питание
Растительноядный
עשב וצמחי מים.
Что угрожает виду

הרס בתי גידול.

Действия по охране вида
Время кормления/обогащения
This is some text inside of a div block.
Ареал среда обитания
Южная Америка
אזורי סוואנה ואזורים טרופיים הקרובים למקווי מים ונהרות מזרחית להרי האנדים.
Охранный статус в природе
lc
חסר מידע
DD
קרוב לסיכון
lc
בסיכון נמוך
nt
עתידו בסכנה
vu
בסכנת הכחדה
en
בסכנת הכחדה חמורה
cr
נכחד מהטבע
ew
נכחד
ex
Статус угрозы
lc
В мире
This is some text inside of a div block.
В Израиле
В Танахе
Масса тела
35
-
90
кг
Продолжительность жизни в природе
12
лет
Интересные факты
  • הקפיברה היא המכרסם הגדול ביותר בעולם. פרוש השם המדעי הוא "חזיר מים". הקפיברות נמצאות תמיד בסביבת מים. הקפיברות דומות לקרוביהן הקביות- חזירי הים (מוכרים יותר בגרסה המבויתת, השרקנים). העיניים האוזניים והנחיריים ממוקמים בחלק העליון במישור אחד (בדומה לבעלי חיים נוספים שחיים בבתי גידול מימיים כמו היפופוטמים ותנינים). הקפיברה שוחה מצוין והיא מסוגלת לשהות עד כ-5 דקות תחת המים. כשהיא חשה מאוימת היא מזנקת אל המים ומשאירה רק את נחיריה בולטים מעל המים. הטורפים העיקריים של הקפיברה הם היגוארים ונחשי האנקונדה. חקלאים בדרום אמריקה מגדלים את הקפיברה ומשתמשים בבשר ובעור.

צילום: רותי שולר.